top of page

Als op kamp of logement gaan spannend is

Whoop whoop! De zomervakantie is aan de gang. Die boekentassen zijn opgeruimd en we vullen onze rugzakken met zwemgerei, een picknick, een stripverhaal en wellicht wel wat meer als je nog op kamp of logement vertrekt. Deze periode van totale ontspanning is zo ontzettend belangrijk. Het kind krijgt volledig de ruimte voor eigen spel en ontdekkingsmogelijkheden. Het kind kan zijn eigen ritme vormgeven van binnenuit.

Toch kan de vakantie ook best spannend zijn. Vooral als op kamp of op logement gaan net wat buiten de comfortzone ligt. Als ouder kan je je kind mild stimuleren om dit avontuur toch moedig aan te gaan. Scheidingsangst hoort erbij. Je kind krijgt de kans om veiligheid in een groter gebied dan enkel het gezinssysteem te ontdekken. Een belangrijke stap dus naar zelfstandigheid. 


Met de hulpbron van juli, geven we graag een duwtje in de rug. Je kind heeft immers ook een veilige plek in zichzelf. Onderzoek toont aan dat zo'n veilige plek in jezelf de veerkracht vergroot. Ook in de praktijk zie ik vaak kinderen die er zo'n deugd van hebben. Ze vertellen dan dat ze minder stress hebben en meer kunnen genieten. 

Dat is wat ik jouw kind dan ook van harte wens - geniet van de vakantie!

Download hier de hulpbron van de maand.

Ben je al lid of heb je'm gemist? Kom dan gerust hier langs.


Alle liefs,

Lydia 
Comments


bottom of page