top of page

Blij met mij

Dag allemaal!

Ik ben Irma, nieuw bij Mimoki en wat leuk dat ik hier af en toe een blog mag schrijven. Ik woon in Nederland, ben altijd juf geweest en nu bestaat mijn werk vooral uit boeken schrijven en mindfulnesstrainingen geven.

In deze blog wil ik even stilstaan bij de situatie waarin we ons nu bevinden, en inspiratie te bieden. Want kijk eens hoe veerkrachtig we zijn en hoe goed we in staat zijn om ons aan te passen aan alle veranderingen.

Er is geen goede of verkeerde manier om met deze situatie om te gaan, zoiets is immers nog nooit eerder voorgekomen. Niemand weet nog wat de beste manier is en het is dus helemaal oké en normaal als jij het zelf ook niet weet. Je mag jezelf best een schouderklopje geven. En laten we dat ook delen met onze kinderen.

Een oefening uit mijn boek die ik daar graag in de klas voor gebruik is deze, ook geschikt voor ouders om thuis met kinderen te doen:


Blij met mij

· Sta even stil bij iets waar je tevreden over bent of waar je trots op bent. Dat kan iets kleins zijn of iets groots. Je kunt ook samen even praten over waar je aan kunt denken.

· Ga dan zitten of liggen en voel hoe je adem je lichaam zachtjes beweegt. Je kunt je ogen sluiten.

· Stel je voor, er komt een lieveheersbeestje aanvliegen. Het landt op je arm. Een klein lieveheersbeestje dat vriendelijk lacht. Het lieveheersbeestje loopt met haar kriebelpootjes over je arm naar je oor. Het vertelt jou waar je heel goed in bent. Iets wat knap of goed van je is. Bedenk maar wat het lieveheersbeestje zegt.

· Wat doet dat met je? Hoe voel je je?

· Het lieveheersbeestje zegt het gewoon nóg een keer tegen je!

· Blijf rustig ademen en voel maar een tijdje wat het met je doet.

· Dan, als je er klaar voor bent, beweeg je weer een beetje en open je je ogen.

· Wie wil kan na de oefening delen wat het lieveheersbeestje verteld heeft.


“Het lieveheersbeestje zei tegen mij: Wendy, je bent een knappe meid en je kunt goed turnen!”


Als aanvulling kun je de kinderen de punten na de oefening laten opschrijven en bewaren om er af en toe weer naar te kijken of de lijst steeds verder aan te vullen. Misschien wordt het wel een boekje.

Een andere mogelijkheid is om het lieveheersbeestje iets positiefs te laten vertellen over iemand anders. Misschien kunnen de kinderen het daarna aan de ander vertellen of het op een briefje schrijven. Om te voorkomen dat iemand geen briefje krijgt, kun je van tevoren iedereen een briefje met een naam van een kind uit de klas geven voor wie ze iets mogen bedenken. Verzamel de briefjes en laat eventueel iemand postbode spelen en de vriendelijke post bezorgen.Comentarios


bottom of page