top of page

De geboorte van een moeder

Met de geboorte van een kind, wordt ook een moeder geboren • matrescence heet dat blijkbaar. Daar heb ik nooit echt bij stil gestaan. Totdat ik mijn mini-mensje in mijn armen hield. Ik kon niets met mijn ontwikkelingspsychologische kennis, helemaal niets. Hoeveel ik intussen ‘weet’ als psycholoog, als mama was (en ben ik nog steeds) een groentje. Dat vond ik best een verbijsterende vaststelling. Ook mijn ervaringen in mindfulness hielpen me de eerste weken na de geboorte nietom mijn balans te bewaken. Gelukkig hielp het me wél om helder te zien. Mijn onzekerheid omarmen werd de eerste daad van zelfcompassie waarna ik de maatschappelijke verwachtingen beetje bij beetje kon loslaten.


Zoekend naar erkenning zat ik op sociale media groepen. Oef, ik was niet de enige! Er zitten overal mama’s met dezelfde hulpkreet. Daarom begeleid ik, na de coronacrisis, matrescence meditatiedagen. We duiken in ons hoofd en hart en maken ons de obstakels helder zodat ook jij jouw moederrol op kan nemen waarvoor jij voorbestemd bent.


Wat denk je, doe je mee?

Liefs, Lydia✌️❤️🌷Comments


bottom of page