top of page

De hemel, dat ben jij

Bijgewerkt op: 4 aug. 2020

Wat een ontzettend mooie titel, dat vinden wij althans van het boekje geschreven door Koen Vande Velde. Koen werkte als vrijwillger bij jeugdzorg Ter Elst. Mede dankzij dit werk - waar hij de spontaniteit en eerlijkheid bij kinderen erg waardeerde - bracht hem tot het idee om dit leuke boek te schrijven. Koen behaalde zijn certificaat als mindfulness trainer aan het Radboudumc in Nijmegen. Daarnaast leerde hij ook de beoefening van vipassana meditatie in de traditie van Goenka. Deze Boeddhistische inspiratie kan je doorheen het boek erg goed lezen. Als wetenschapper is hij echter erg gedreven om mindfulness op een correcte en eerlijke manier te brengen. Hij bundelt in dit boek dan ook heel wat kernwijsheid en oefeningen vanuit mindfulness, gewoon heerlijk to the point.


In dit boek nodigt Koen de kinderen uit tot focus, rust en aanwezig zijn bij het lichaam en gevoelens. Tegelijk hecht Koen ook veel belang aan de ethische kanten van een mindful leven. Daarom biedt hij een set van diepe menselijke waarden aan die zetten tot meer verbinding.

We zijn erg blij om dit boekje mee op te nemen in onze leeslijst.


Voor wie?

Dit boekje is geschreven voor oudere kinderen en is wat minder geschikt ter ondersteuning van traumabegeleiding aan kinderen.


Wij wensen jullie veel mooie inzichten en leesplezier toe!Kommentare


bottom of page