top of page

Een trouwe vriend in mij

Afgelopen week was ik op opleiding in Amsterdam. Ik volgde er de Mindfulness Self-Compassion Intensive, het curriculum van Kristin Neff en Christopher Germer, specialisten op vlak van zelfcompassie. We maakten er diep kennis met onze innerlijke kritische stem. Je kent het wel, die stem in ons die maar al te graag commentaar geeft op wat we het doen, hoe we het doen en waar we in tekortschieten. In onze maatschappij wordt deze stem gevoed door (vermeende) verwachtingen en verplichtingen en we toetsen onszelf maar al te vaak af aan dit ideaal. 

Op zich is er niets mis met zelfverwezenlijking. Maar daar komt echter maar weinig van in huis als we dit op een harde manier trachten te doen, niet? En maar al te vaak zie ik kinderen bij mij passeren die zichzelf op deze harde manier toespreken. Faalangst, stress en verlamming zijn dan maar enkele signalen die ze ons geven. Er is gelukkig een vriend in ons. Een stem die we allemaal in ons hebben. De stem die je kan vergelijken moet hoe we een goede vriend(in) toespreken in nood. Ook kinderen zijn hiertoe goed in staat!


Een stem die je toespreekt zoals je een goede vriend toespreekt.

Met de hulpbron van mei helpen we jouw kind graag op weg om deze stem te cultiveren naar zichzelf toe. Zo komt er innerlijke ruimte vrij om te groeien in zachtmoedige aandacht.

Veel plezier ermee.

Download hier de hulpbron van de maand.

Ben je al lid of heb je'm gemist? Kom dan gerust hier langs.


Alle liefs,

Lydia 

zelfcompassie voor kinderen

Comments


bottom of page