top of page

Een mimoki baby op komst - mindful zwanger

Week 37 van de zwangerschap. We kijken vol verwachting uit naar de geboorte van ons eerste kindje. We zijn er klaar voor. Zowel op praktisch als op emotioneel vlak.


Vanaf de tweede trimester ging het snel, heel snel. En als ik terugkijk op afgelopen maanden voel ik me vooral erg dankbaar. Dankbaar voor mijn lijf dat gewoon perfect weet wat het moet doen, dankbaar voor mijn man die steeds klaar staat voor mij, dankbaar voor mijn familie en vrienden die mee zijn in dit mooie avontuur en dankbaar voor professionals die de hele zwangerschap netjes meevolgen. Niet op zijn minst dankbaar natuurlijk voor dit mooie wonder. Vrouwen - zoals ik - die eerder een miskraam kregen, weten immers des te meer hoe fragiel dit wonderbaarlijk proces kan verlopen.


Mindful ademen is op dit moment een hele nieuwe belevenis. Niet alleen gaat je buik op en neer, maar je krijgt al die subtiele en minder subtiele bewegingen van je kleintje als een bonus. Ditmaal hoeven we niet zo heel wijs te zijn om je te realiseren dat dit eindig is, dus ik sta mezelf toe om af te dwalen naar dit leven in mij. Dit moment ten volle ervaren - mindful dus - voedt mijn natuur om helemaal voor dit kleintje te zorgen. Ik streel hem (yep, het is een jongen!) en fluister hem toe dat hij meer dan welkom is.


Men vraagt mij vaak hoe ik naar de bevalling kijk. Ik weet niet wat het effect is van jarenlange Mindfulness beoefening, maar ik heb vooral een hele grote nieuwsgierigheid naar het bevallingsproces. Het lijkt me een dans van afstemming en overgave... van controle nemen en helemaal loslaten. En dan zullen we elkaar ontmoeten... en dan gaat mijn buik opnieuw enkel op en neer.


Mimoki is er voor kinderen, ouders en leerkrachten. De hulpbron van deze maand is deze keer gericht naar aanstaande mama's. Een oefening - om tussen de drukte door - even stil te staan bij je zwangerschap en om verbinding te maken met het leven - het kindje in jou. Onderzoek toont immers aan dat mindful zwanger zijn minder stress geeft. Je draagt op deze manier ook bij aan de fysieke gezondheid van en de essentiële hechting met je baby.


Download hier de hulpbron van de maand.

Ben je al lid of heb je'm gemist? Kom dan gerust hier langs.


Alle liefs,

Lydia
コメント


bottom of page