top of page

Geen modder, geen lotus en meer inspiratie vanuit indonesië

Trainer Rose reisde wel 3 weken lang door Indonesië. Ze is terug vol energie, inspiratie en vooral veel goesting om nog meer kinderen en ouders mindfulness aan te leren. Ze vertelt:


"In Indonesië vind je veel lotusbloemen, deze hebben ook een speciale betekenis voor de lokale bevolking: No mud, No lotus.

Lotusbloemen zijn prachtige bloemen maar ze leven in het vuilste modder dat je je kan inbeelden. Zonder deze voedzame modder krijgen ze geen bloemen.

De lotusbloem staat symbool voor het leven: we ervaren plezier, liefde, vriendschap, maar ook lijden, pijn, verlies. Zonder het lijden (modder) is er geen geluk (lotus).

“Most people are afraid of suffering. But suffering is a kind of mud to help the lotus flower of happiness grow. There can be no lotus flower without the mud.” —Thich Nhat Hanh

Mindfulness kan ons ondersteunen om op een andere manier om te gaan met onze emoties en gedachten. Onze zelfkritische geest maakt ons onzeker, twijfelend over onze capaciteiten. Onderzoek heeft uitgewezen dat we meer aandacht schenken aan het negatieve dan aan wat goed loopt. Dit heeft evolutionaire waarde zodat we altijd paraat staan voor gevaar (een leeuw, oorlog,...). Maar dit is heel vermoeiend en de gevaren waar we nu over piekeren zijn niet meer levensbedreigend: een slechte toets, de kinderen op tijd naar school brengen, een presentatie,... Mindfulness leert ons anders omgaan met deze piekermodus en meer in onszelf geloven. We leren terug aandacht te geven aan wat wel goed loopt waardoor onze aandachtsbias naar het negatieve verminderd, meer realistisch wordt en we ons gelukkiger voelen."

Wat brengt Rose dit najaar:

1) oefenmoment voor ouders: een avond vol mindfulness oefeningen en rust, om op adem te komen. Voor alle ouders, met en zonder ervaring.

2) Mindful Kids Dag met thema herfst en creativiteit: een ganse dag voor kinderen om al spelend en creatief met mindfulness aan de slag te gaan

3) Introductielesssen voor kids


Meer weten over Rose en haar mooi aanbod. Klik hier.

Meer weten over het hele aanbod. Klik hier.
1件のコメント


Tri Le
Tri Le
2021年12月01日

Thich Nhat Hanh komt uit Vietnam, en Lotus is de symbool bloem van Vietnam. Dit kan nooit inspiratie vanuit indonesië zijn.

いいね!
bottom of page