top of page

Invoelen met je kind na een schooldag

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2020

Het nieuwe schooljaar is gestart.


We hernemen een routine. Enerzijds zorgt routine voor een bepaalde rust, anderzijds komen er opnieuw heel wat verwachtingen naar onze kinderen. Niet gek uiteraard. We willen vanuit onze beste intenties dat onze kinderen het goed doen op school, sociaal vaardig zijn en daarbovenop willen we ook dat hun talent ontwikkeld kan worden. We stimuleren hen dan ook in het beoefenen van een leuke hobby waarin dit talent tot uiting kan komen.

Terug naar de routine van een schooldag. In een schooldag zijn er heel wat prikkels. Het ene kind kan hier al wat vaardiger mee omgaan dan het andere. Na zo'n schooldag willen we uiteraard weten hoe het met onze kinderen gaat. We vuren dan allerlei vragen op hen af. Voor sommigen is dit best wel overweldigend. Ze hebben een hele dag inspanningen geleverd om op te letten, juist te antwoorden, zich juist te gedragen, ... .Sommigen willen even thuis aankomen, eerder dan hun schooldag opnieuw te beleven. 


Gebruik eens de kracht van mindfulness.

Pauzeer... adem... vraag jezelf af wat dit moment nodig heeft. 

 In onze nieuw hulpbron helpen we jou een beetje op weg. Oefen er eens mee, en laat ons gerust weten hoe je kind de overgang van school naar thuis maakt.  


Download hier de hulpbron van de maand.

Ben je al lid of heb je'm gemist? Kom dan gerust hier langs.


Alle liefs,

Lydia

Commentaires


bottom of page