top of page

Mindfulness? Jij? Yes! - én een nieuwe hulpbron

... zo heet het nieuwe leuke mini-boekje van Irma Smegen. En wat zijn we hier blij om! Het schattige konijntje (uit de tekenpen van Jolanda Kranenburg) laat aan kinderen zien hoe eenvoudig het is om je aandacht naar het hier-en-nu te brengen, alsook dat je dit lekker overal kunt oefenen. Zo kan je kind altijd weer verbinding maken met zichzelf en dus ook met anderen. Dus niet alleen als ouder leuk om er even bij te pakken om je kind aan Mindfulness te laten herinneren maar ook voor kindertrainers handig in de boekenkast om Mindfulness op een korte en bondige manier uit te leggen aan kinderen.

Meer weten over dit lief boekje. Klik hier.


Onze trainer Rose zegt ook Yes tegen Mindfulness. Ze organiseert een extra Mindful Kerstdag voor Kids op zondag 15/12. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Meer weten over Rose en haar mooi aanbod. Klik hier.

Meer weten over het hele aanbod. Klik hier.


En uiteraard gaat mindfulness hand in hand met heartfulness. Heartfulness - misschien weet je het al intussen - staat voor de 4 kwaliteiten van ons hart.


1. Liefdevolle vriendelijkheid - lief zijn (ook wel zachtheid, vriendschap, verbinding)

2. Compassie - lief zijn voor jezelf of voor een ander bij lijden

3. Gedeelde vreugde - dankbaarheid en blij zijn voor een ander

4. Gelijkmoedigheid - stabiel zijn met wat er komt


In heartfulness, vergelijken we ons hart vaak met het zaadje van een bloem. Het kleine zaadje heeft alle potentie om uit te groeien tot een prachtige bloem, mits de juiste verzorging wordt gegeven. Tijdig water geven dus, voorzien in de dagelijkse verhouding licht / schaduw, de nodige voedingsstoffen geven in de grond, en aandacht. Blijkbaar versnelt de groei van een plant overigens als je er tegen spreekt! Als dat al voor planten geldt, wat zegt dit dan niet voor ons als mens.


Voor het eerst ontwikkelden we een hulpbron die alle 4 kwaliteiten integreert. Met de herfst die ons uitnodigt om naar binnen te keren, lijkt ons dit dus de ideale periode om ook in ons hart te kijken en te voeden. Wedden dat je hart er gelukkig van wordt?


Download hier de hulpbron van de maand.

Ben je al lid of heb je'm gemist? Kom dan gerust hier langs.


Alle liefs,

Lydia


Comments


bottom of page