top of page

Mindfulness voor het hele gezin in tijden van corona

Bijgewerkt op: 1 mei 2020

Lieve kinderen en ouders,

De wereld ligt tegelijkertijd stil en in chaos. Het zijn tijden waarin angst en paniek oplaaien. Gezinnen moeten thuis blijven, kinderen gaan niet naar school en ouders moeten thuis werken. Kinderen verliezen hun structuur en gaan zich vervelen. Dit zet druk op het gezin en brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Stress gaat de hoogte in en ruzies ontstaan.

Dit raakt mij.

Maar je bent niet alleen. We voelen allemaal deze onzekerheid, angst, machteloosheid. In deze crisis mogen we geen fysiek contact hebben met elkaar, hetgeen tot isolement kan leiden. Maar dat betekent niet dat we elkaar niet meer kunnen raken. We zijn meer dan ooit verbonden. 

Hoe houden we het hoofd koel? Hoe blijven we rustig? 

We mogen nu even niet meer mindfulness in groep aanbieden, uit zorg voor elkaar. Maar ik laat jullie niet in de steek. Want we hebben mindfulness nu meer dan ooit nodig!

Speciaal voor jullie heb ik het volledige 8 weken mindfulness programma voor kind en gezin opgenomen op video. Zodat jullie dit thuis kunnen volgen, alleen of met het hele gezin, op eigen tempo en vanuit jullie zetel!

VOOR WIE: Kinderen van 6-14 jaar met stress klachten: moeilijk slapen, piekeren, onrust, gevoelens van boosheid, verdriet of angst, ruzies, lichamelijke klachten, moeilijk concentreren, laag zelfbeeld,… 
WAT: Op kindniveau leg ik uit wat stress is en hoe je hier anders kan mee omgaan. We vinden rust en kracht in onszelf. We leren dat we onze negatieve gedachten niet moeten geloven en dat we de storm van onze gevoelens kunnen overleven door erop te surfen!  
HOE: Het gehele programma bestaat uit 8 sessies. 10 uur aan interactieve, speelse, creatieve mindfulness oefeningen, opgesplitst in video’s van 5 tot 20 minuten. Oefeningen om samen te doen met je kind of met het hele gezin en oefeningen die jouw kind alleen kan doen - op jullie tempo. Je krijgt ook tientallen luistermeditaties voor in bed en een oefenmapje dat vol staat met extra oefeningen zodat mindfulness jou echt thuis helpt. Met de introductieles kan je vrijblijvend proeven of mindfulness iets voor jouw kind is!
Meer info vind je hier.

Ik wens jullie recht uit mijn hart veel gezondheid, verbinding en rust toe. 

Moge dit alles ons dichter bijeen brengen en mogen we zorg dragen voor onszelf en elkaar.


Mindful groeten,

Rose Comments


bottom of page