top of page

Strijd(v)aardig

Soms zit je midden in een strijd met je kind. Waarbij je als 'winnaar' vaak wel gekregen heb wat je wou maar niet kan genieten van de overwinning omdat je moe bent. Zoals douchemomenten hier. Mijn kiddo doucht niet graag. Het hoeft ook niet elke dag maar om de dag is ok. Maar 't feit is: vandaag wil hij niet douchen. En OMG, wat wordt hier allemaal in beweging gezet bij mij.


Zelf douch ik heel graag en zou het zelfs meermaals per dag doen: in de ochtend om fris te zijn, na het sporten want ik heb gezweet,... Maar dat ben ik. Vanuit hygiënische hoek natuurlijk ook belangrijk maar is een douchebeurt overslaan dan zo erg? Heel veel gedachten rond een gewoon feit: ik douch niet. Zot hoe ons brein een heel web bouwt rond één gegeven, hé? Wat verzin ik in heel korte tijd een verhaal. Met als titel: 'Ik wil niet douchen'. Maar ik leerde ondertussen te stoppen en uit die mallemolen te stappen. En ok, soms verlies ik en soms win ik. Twee andere uitkomsten maar met het zelfde resultaat: ik ben niet moe.


En soms blijf ik wel eens in de 'strijd' hangen en hé, komt daar dan weer geen nieuw verhaal de kop op steken 😉Comments


bottom of page