top of page

Symposium mindfulness in het onderwijs

Bijgewerkt op: 25 aug. 2018


“Mindfulness in het onderwijs: waar staan we?”Symposium voor Leerkrachten van kleuteronderwijs tot universitair onderwijs.

Naast kennisoverdracht en lichamelijke opvoeding moet er op school ook aandacht zijn voor mentale opvoeding.

Prof. Filip Raes. in: Klasse, 8 september 2016 PRAKTISCHE INFORMATIEWIE:Leerkrachten en medewerkers uit kleuter- en basisonderwijs, secundair onderwijs, Hoger onderwijs, kunstonderwijs, universitair onderwijs, CLB’sDATUM:      Vrijdag 2 februari 2018TIJD:            13u30  – 17u30 met aansluitend receptieADRES:       Universiteit Antwerpen, Universiteitsplein 1 - 2610 Wilrijk,                     Campus Drie Eiken, gebouw O, aula 5De UA, PARKING:   GratisBIJDRAGE in de kosten: 50 euro.


 Deel 1:Waar staan we met mindfulness in het onderwijs?

  • Edel Maex. Hij is psychiater en één van de grondleggers van het werken met mindfulness trainingen in de lage landen, hij is als psychiater verbonden aan ZNA, de stresskliniek.

  • David Van Reybrouck. Hij studeerde archeologie en filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde een master aan de Universiteit van Cambridge.

  • Filip Raes. Hij is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en professor aan de KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op depressie.

  • Katleen Van der Gucht. Ze is doctor in de biologie en in de psychologie, en als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de KU Leuven. Zij doet onderzoek op mindfulness.

Deel 2:WorkshopsVoor Kleuteronderwijs - Basisonderwijs - Secundair onderwijs - Hoger onderwijs - Universiteit. Alle info en inschrijven via vzw Moment

Comments


bottom of page