top of page

Zorgzame actie waar je controle over hebt

Heb je al eens gehoord van cirkels van controle? Het wordt ook wel cirkels van impact genoemd. Vaak verspillen we onze energie aan dat waar we geen controle over hebben en pakken we net niet aan waar we wel controle over hebben. Ook ik neem nog steeds de tijd om mijn obstakels helder in het veld te plaatsen. Het helpt om inzicht te krijgen en zorgzaam te handelen voor mezelf en naar anderen. 


Neem nu een kind dat zich zorgen baart over ruzies tussen zijn ouders. Veel energie gaat naar zorgen over de ouders en naar machteloosheid in de situatie. Kinderen voelen zich bovendien nog vaak schuldig door hun ontwikkelingsgericht egocentrisme. Je kan je kind uitnodigen om te kijken waar het controle over heeft. Je geeft je kind de vaardigheid om te switchen met zijn aandacht om naast de ruzie die het als gezinslid ervaart, aandacht te schenken aan andere domeinen in zijn leven zoals zijn best doen voor school, leuk spelen met de vrienden, een gevoelstekening maken, genieten van zijn sport, en zoveel meer...


Nee, de ruzie lost hierdoor niet op, wat een kind overigens niet kan en hoeft te kunnen, maar het kan wel leuke ervaringen in zijn aandacht doen toenemen zodat het meer in balans kan leven. Nu dat is net wat onderzoek ons vertelt over veerkrachtige kids!


Kom gerust onze nieuwe hulpbron downloaden en zet je kind veerkrachtig op weg.Commentaires


bottom of page