top of page

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een duur woord. Het is plots overal.
Het is stilstaan bij wat is en leren luisteren naar je innerlijke kracht.
En dat lijkt soms enorm moeilijk in de drukte van alledag. Maar dat is het eigenlijk niet. Mindfulness is helemaal niet zo moeilijk. Het is gewoon opmerken wat er is en leven in het nu. Het gaat om een waardevolle manier om milder te leren kijken. Naar jezelf. Naar anderen. Naar je kinderen of leerlingen.

 

Op één dag hebben we zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten. Dat is er eentje iedere anderhalve seconde. Bovendien zijn ongeveer negen op tien gedachten gewoon herhaling. Je gedachten gaan dus vaak met je op de loop. Mindfulness helpt om je bewust te worden van die oneindige stroom in je hoofd. Het helpt om rust te creëren. En het kan ook kinderen helpen. Zelfs jonge kinderen.  

 

Het is beslist een avontuur.
Door te oefenen, maak je nieuwe ruimte in je hoofd.
Je krijgt meer (veer)kracht, meer keuzevrijheid. Je voelt je goed in je vel en bent écht in verbinding met de lieve mensen om je heen. Je creativiteit groeit en krijgt een waardevol plekje. En zoals bij elk avontuur, zal je zo nu en dan verdwalen en de weg moeten zoeken.​

Mimoki bewandelt samen met jou deze weg. Mimoki wilt mindfulness dichter bij kinderen brengen. Enerzijds door kinderen zelf te leren om met zichzelf en met anderen te verbinden, anderzijds door via getrainde volwassenen een mindful boodschap bij kinderen te brengen. In onze hedendaagse, drukke maatschappij is het versterken van de innerlijke kracht van onze kinderen en hen leren omgaan met hun emoties alsmaar belangrijker. En mindfulness kan een krachtige hulpbron zijn, zo ook zegt onderzoek.

 

Mindfulness • het beoefenen van opmerkzaamheid • is een universeel menselijke vaardigheid. Het staat helemaal los van een bepaalde religie of wereldbeeld. Iedereen kan een meer mindful leven leiden en een echtere verbinding maken met zijn/haar omgeving. Het is een kwestie van oefening. Een kwestie van jezelf open te stellen voor het leven zelf.  

Maar Mimoki wil nog een stapje verder gaan en mindfulness introduceren in de hedendaagse, digitale wereld. Dit is immers de wereld waarin kinderen zich steeds meer thuis voelen. Daar waar informatie, kennis en prikkels in overvloed zijn, wil Mimoki ruimte maken voor inspiratie, moed en stilte en op die manier innerlijke wijsheid versterken.  

 

Om onze missie te realiseren hebben we bij Mimoki volwassenen nodig die zich willen bekwamen in vaardigheden om mindfulness aan te reiken aan onze kinderen. We hebben volwassenen nodig met een (groot) kinderhart. Je vindt bij ons dan ook webinars en trainingen voor volwassenen met een opvoedingsopdracht.

 

En uiteraard is er bij Mimoki ook plaats voor onze eigen innerlijke rust en creativiteit. In onze webshop kan je grasduinen in fijne eigen creaties. Maar we helpen je er ook graag op weg naar mooie herinneringen en vaardigheden om meer mindful momenten te beleven.

bottom of page