top of page

Landen in het lichaam


De drukte van de dag heeft ons vaak helemaal in de ban. We vallen dan vaak in moeten, kunnen, willen, en wel nu. Ook verwerken we op een dag heel wat informatie - niet alleen op school of op werk, maar ook indrukken die wij doorheen de dag hebben opgedaan. Kinderen hun hersenen zijn in volle ontwikkeling, ze hebben van nature gelukkig wel veel goesting om veel dingen te weten en te leren. Maar als het wat teveel wordt, kan huiswerk lastig worden, kunnen we zeurderig zijn en is er vooral vraag naar de tv of de tablet. Iets wat ontspannend is omdat we vooral onze reflexmatige hersenen hierbij gebruiken.

Helaas gaan we in een zombiemodus en blijven de prikkels vaak onverwerkt.

Vooral lastig voor hooggevoelige kinderen of kinderen die hoogbegaafd zijn. Vanuit egocentrisme komt bij kinderen vaak het 'ik' komt ook vaak op de voorgrond, we willen vooral doen wat we zelf willen en we gaan uit verbinding met de lieve mensen rondom ons.


Door met onze aandacht te landen in het lichaam, gaan we op een actieve wijze onze nieuwe mensenhersenen gebruiken. Dankzij dit actief engagement kunnen we de prikkels een plekje geven, zodat een meer diepgaande ontspanning kan optreden.


Om jullie op weg te helpen heb ik zowel voor kids als voor volwassenen een oefening - Bodyscan - geüpload op de luisterpagina.


Ga je ermee met de kids aan de slag? Hierbij alvast enkele tips:


1) bied de oefening aan op een rustig moment, zoals bij het slapen gaan

2) het is ok als kinderen niet stil liggen, nodig hen uit om de oefening te volgen in een liggende houding

3) vraag aan kinderen wat ze hebben opgemerkt in hun lichaam, als ze vooral gedachten benoemen, kan je aangeven dat je inderdaad ook gedachten kan opmerken als je mindful bent

4) vraag nog even of ze iets hebben opgemerkt in hun lichaam

5) bedank hen voor hun moed!


Ooh ja, ook dit nog >> in onze webshop hebben we een leuk printblaadje 'ontdekkingen in het lichaam' waar kinderen al kleurend hun ervaring kunnen verwerken.


Succes!


Mimoki bodyscan voor kids mindful momenten voor kinderen mindfulness voor kids

Comments


bottom of page